Μετάβαση σε περιεχόμενο

GREEKDDL NEWS

Tα θεματα του φορουμ εχουν λινκ αποκλειστικα στο Worldbytez

Eκμεταλλευτειτε τις νεες χαμηλες τιμες για premium συνδρομες για να εχετε απεριοριστο downloading

Τι είναι το Jailbreak ?


 • Παρακαλώ συνδεθείτε για να απαντήσετε
3 απαντήσεις στο θέμα#1 Guest_gnat_*

  • Ομάδα: Guests

  Δημοσιεύθηκε 04 Φεβρουάριος 2014 - 08:44 μμ

  Tι είναι αυτό το Jailbreak;

  Η διαδικασία του jailbreak δεν είναι τίποτα άλλο από ένα ξεκλείδωμα του συστήματος αρχείων της συσκευής ώστε να μπορεί ο χρήστης να έχει δικαίωμα εγκατάστασης εφαρμογών και βελτιώσεων που δεν είναι διαθέσιμες στο App Store (3rd party apps) ή να πραγματοποιήσει κάποιες άλλες τροποποιήσεις στη συσκευή όπως για παράδειγμα να περάσει ένα theme.

  Η Apple όταν δίνει το sdk (πλατφόρμα ανάπτυξης εφαρμογών) στους developers έχει κλειδωμένα κάποια αρχεία μην επιτρέποντας την ανάπτυξη εφαρμογών που παρεμβαίνουν σε σημεία της συσκευής που δεν επιθυμεί. Δεν θα δείτε για παράδειγμα στο App Store εφαρμογή που να παρεμβαίνει στην εφαρμογή του ipod. Το jailbreak λοιπόν έρχεται να απελευθερώσει τη συσκευή από αυτά τα κλειδώματα.


  Είναι απαραίτητο το jailbreak; Γιατί να το κάνω;

  Αν η συσκευή σας καλύπτει όπως είναι τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να προβείτε σε αυτή τη διαδικασία. Αν πάλι θεωρείτε ότι έχετε ανάγκη από κάποιες παραπάνω λειτουργίες οι οποίες είναι διαθέσιμες μετά το jailbreak τότε διαβάστε τους οδηγούς για το πώς να το κάνετε και προχωρήστε.

  Κάποιοι θα πουν ότι το jailbreak γίνετε για να μπορεί κάποιος να περάσει σπασμένες εφαρμογές. Αυτή η αντίληψη είναι εντελώς λανθασμένη. Αν και το jailbreak με το ξεκλείδωμα που κάνει δίνει και αυτή τη δυνατότητα, ο λόγος που γίνεται δεν είναι αυτός αλλά το να κάνουμε τη συσκευή ακόμα καλύτερη και να τη φέρουμε στα μέτρα μας.


  Θα έχει πρόβλημα η συσκευή μετά το jailbreak; Τι γίνεται με την εγγύηση;

  Το jailbreak αυτό καθεαυτό δεν προκαλεί κάποιο πρόβλημα στη συσκευή. Προβλήματα μπορεί να δημιουργηθούν μόνο με το πέρασμα κάποιων 3rd party εφαρμογών ή να διαπιστωθούν ασυμβατότητες μεταξύ τους. Αν και αυτό συμβαίνει σπάνια να έχετε υπόψη σας ότι οποιαδήποτε μη επίσημη εφαρμογή που περνάτε μέσα από το Cydia (θα πούμε παρακάτω για αυτό) δεν έχει ελεγχθεί από την Apple, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να δημιουργήσει πρόβλημα στη συσκευή και να χρειάζεστε Restore. Περνώντας όμως εφαρμογές από το Cydia που έχουν περαστεί απροβλημάτιστα από άλλους και αποφεύγοντας αχρείαστους πειραματισμούς δεν θα έχετε κάποιο πρόβλημα.

  Το jailbreak καθιστά άκυρη την εγγύηση της συσκευής. Αυτό σημαίνει ότι αν πάθει κάτι η συσκευή και πάτε σε κάποιο service ενώ είναι jailbroken, θα σας ακυρώσουν την εγγύηση. Παρόλα αυτά, αν κάνετε ένα Restore της συσκευής μέσα από το iTunes και πατήσετε set up as new phone χωρίς να κάνετε επαναφορά backup μετά το Restore τότε δε μένει κανένα ίχνος του jailbreak και μπορείτε να στείλετε τη συσκευή στο service άφοβα χωρίς να κινδυνεύετε να χάσετε την εγγύηση. Προσοχή όμως. Είναι σημαντικό μετά το Restore να μην επαναφέρετε το backup σας για να μην επανέλθουν στη συσκευή log files τα οποία θα μπορούν να προδώσουν την προηγούμενη ύπαρξη jailbreak.


  Το Jailbreak δεν είναι ίδιο με το Unlock;

  Όχι. Το Unlock αφορά συσκευές που πωλούνται στο εξωτερικό και είναι κλειδωμένες σε έναν συγκεκριμένο πάροχο με αποτέλεσμα να μπορούν να χρησιμοποιηθούν με κάρτες SIM μόνο του συγκεκριμένου παρόχου. Στην Ελλάδα οι συσκευές πωλούνται ξεκλείδωτες και δεν υπάρχει ανάγκη Unlock. Αν όμως έχετε αγοράσει συσκευή από άλλη χώρα όπως για παράδειγμα την Αμερική τότε για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε το iPhone σας στην Ελλάδα ή οπουδήποτε αλλού πρέπει να κάνετε Unlock για να ξεκλειδώσετε το Baseband.
  Κάνατε το jailbreak με το κατάλληλο εργαλείο και τώρα πέσατε στα βαθιά. Τι πρέπει να κάνετε τώρα; Τι είναι αυτό το Cydia που εμφανίστηκε στο Springboard της συσκευής;


  Τι είναι το Cydia;

  Το Cydia θα το δείτε εγκατεστημένο στη συσκευή σας αμέσως μετά το jailbreak (ή σε κάποιες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα αν έχετε κάνει jailbreak με το blackra1n πρέπει να το περάσετε μόνοι σας μέσα από το εικονίδιο του blackra1n που εμφανίστηκε μετά το jailbreak).

  Τι είναι όμως αυτό το περίφημο Cydia; Το Cydia δεν είναι τίποτα άλλο από ένα εναλλακτικό App Store. Εφαρμογές, βελτιώσεις, θέματα καθώς και οτιδήποτε άλλο είναι διαθέσιμο μετά το jailbreak θα το βρείτε εκεί.

  Τι δεν έχει το Cydia;

  Υπάρχουν πολλοί που ρωτάνε πού είναι οι σπασμένες εφαρμογές στο Cydia και δε μπορούν να τις δουν. Προφανώς και δε μπορούν να τις δουν. Στο Cydia δεν υπάρχουν σπασμένες οι εφαρμογές του App Store και αυτό έρχεται σε συνέχεια αυτού που έγραψα παραπάνω για τη φιλοσοφία του Jailbreak.

  Τι έχει το Cydia;

  Στο Cydia θα βρείτε όλες εκείνες τις εφαρμογές που προσθέτουν και απελευθερώνουν λειτουργίες, δίνοντας πρόσθετες δυνατότητες στο iPhone, themes, ringtones tweaks κλπ.

  Μα μου ζητάει να πληρώσω...

  Προφανώς. Κάποιες από τις εφαρμογές είναι δωρεάν ενώ άλλες πρέπει να τις αγοράσετε κανονικά. Οι άνθρωποι που φτιάχνουν αυτές τις εφαρμογές δεν είναι crackers και δεν κάνουν κάτι παράνομο. Φτιάχνουν εφαρμογές που δεν τους επιτρέπει η Apple να περάσουν στο App Store και είναι λογικό για κάποιες από αυτές να ζητάνε κάποιο αντίτιμο. Το πόσο κοστίζει μια εφαρμογή ή αν είναι εντελώς δωρεάν είναι καθαρά απόφαση αυτού που τη φτιάχνει και τη διαθέτει στο Cydia.

  Είναι ασφαλείς οι συναλλαγές;

  Για να αγοράσετε μια εφαρμογή από το Cydia μπορείτε να πληρώσετε με paypal γεγονός που ενισχύει κατά πολύ την ασφάλεια των συναλλαγών που πραγματοποιούνται μέσω του Cydia. Αν θέλετε λοιπόν να αγοράσετε κάτι από το Cydia προχωρήστε άφοβα.

  Τι είναι όλα αυτά που βλέπω στο Cydia;

  Ανοίγοντας το Cydia υπάρχουν κάτω πέντε επιλογές: Cydia, Sections, Changes, Manage και Search. Ας τα πάρουμε ένα ένα να δούμε τι έιναι.

  Cydia
  Δημοσίευση Εικόνας
  Δημοσίευση Εικόνας
  Είναι η αρχική εικόνα που θα αντικρίσετε μόλις ανοίξετε την εφαρμογή. Από εκεί μπορείτε να δείτε τα τελευταία twitter updates του δημιουργού του Cydia (Jay Freeman a.k.a. saurik), τις εφαρμογές που είναι featured, δηλαδή τις εφαρμογές εκείνες που είναι και από αξιόπιστους developers (ή τον ίδιο τον saurik) καθώς και κάποιους οδηγούς και FAQ.

  Sections
  Δημοσίευση Εικόνας
  Εδώ υπάρχουν κατηγοριοποιημένα όλα τα packages (πακέτα) που προϋπάρχουν στο μενού του Cydia. Το συγκεκριμένο κομμάτι δεν είναι και το πιο εύχρηστο στη λειτουργία του και δύσκολα θα βρείτε κάτι εκεί αν δεν ξέρετε τι ψάχνετε.

  Changes
  Δημοσίευση Εικόνας
  Εδώ υπάρχουν χρονολογημένα όλα τα πακέτα που βγαίνουν ανάλογα με τις πηγές που έχετε περάσει (θα εξηγήσω παρακάτω για αυτό). Εδώ θα δείτε και notifications σε περίπτωση που υπάρχει update σε κάποια εφαρμογή που έχετε περάσει από το Cydia.

  Manage
  Δημοσίευση Εικόνας
  Η καρτέλα του manage περιέχει ίσως τις πιο σημαντικές πληροφορίες. Χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες: Packages, Sources και Storage.

  Στο Packages μπορείτε να δείτε ό,τι έχετε εγκατεστημένο από το Cydia και από κει να το αφαιρέσετε ή να το κάνετε επανεγκατάσταση αν έχει κάποιο πρόβλημα.
  Δημοσίευση Εικόνας
  To Sources σας δείχνει τις πηγές που έχετε περασμένες. Ας το εξηγήσουμε όμως λίγο περισσότερο αυτό. Το Cydia από μόνο του δεν περιέχει κάποια εφαρμογή. Οι εφαρμογές φιλοξενούνται στα λεγόμενα Repositories (ή Repos όπως θα τα δείτε γραμμένα χάρη συντομογραφίας) τα οποία δεν είναι τίποτα άλλο από Online αποθήκες για να το πω απλά. Το Cydia λοιπόν βλέπει τις εφαρμογές που υπάρχουν σε εκείνα τα Repositories που είναι προεγκατηστημένα στο Cydia. Προσθέτοντας ένα Repo λοιπόν μόνοι σας, το Cydia θα μπορεί να δει τις εφαρμογές που περιέχει και εσείς μετά να τις εγκαταστήσετε. Προσοχή όμως. Περνώντας ένα Repository μην περιμένετε ως δια μαγείας να δείτε μπροστά σας όλες τις εφαρμογές του. Πρέπει να ξέρετε ποια εφαρμογή θέλετε και μετά την προσθήκη του Repository είτε να τη βρείτε στα Sections ή ακόμα καλύτερα να την αναζητήσετε από το Search.

  Για να προσθέσετε ένα repository πηγαίνετε στο Sources, πατάτε Manage, μετά Edit και τέλος Add προσθέτοντας το url του. Το Cydia θα το φορτώσει και μετά μπορείτε να πάτε να βρείτε την εφαρμογή που σας απασχολεί. Καλό είναι να μην περνάτε αχρείαστα repositories. Περάστε αυτά που σας είναι απαραίτητα. Όταν εδώ στο φόρουμ παρουσιάζουμε μια Cydia εφαρμογή αν δεν αναφέρουμε κάτι σημαίνει ότι αυτή η εφαρμογή προϋπάρχει στα ήδη περασμένα repos. Σε αντίθετη περίπτωση αναφέρουμε ξεκάθαρα το repo που πρέπει να προσθέσετε για να βρείτε την εν λόγω εφαρμογή.
  Δημοσίευση Εικόνας Δημοσίευση Εικόνας
  Τέλος, το τρίτο κομμάτι του Manage είναι το Storage που περιέχει απλά κάποιες πληροφορίες για τον αποθηκευτικό χώρο της συσκευής.
  Δημοσίευση Εικόνας
  Search

  Εδώ απλά κάνετε την αναζήτηση των εφαρμογών, των themes, κ.λ.π. Μην ξεχνάτε, όπως είπα παραπάνω, ότι τα αποτελέσματα που θα δείτε είναι από τα repositories που έχετε ήδη περασμένα.
  Δημοσίευση Εικόνας
  Αφού λοιπόν κάνατε το jailbreak, είδατε και τι είναι το Cydia, πάμε να δούμε ποια είναι τα πρώτα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε αμέσως μετά.

  Εδώ θα αναφέρω κάποιες εφαρμογές που συστήνω να περάσετε στο iPhone μετά το jailbreak εξηγώντας τι είναι η κάθε μια από αυτές. Δεν θα αναφέρω όλες τις χρήσιμες δωρεάν εφαρμογές, απλά αυτές που συνήθως όλοι βάζουν αμέσως μετά το jailbreak.

  Πριν περάσετε κάτι, προσθέστε στα Sources του Cydia όπως περιέγραψα παραπάνω το repository hxxp://cydia.hackulo.us/ (κάντε αντικατάσταση τα xx με tt). Θα σας βγάλει μήνυμα ότι δεν είναι έμπιστο repository το συγκεκριμένο αλλά προχωρήστε άφοβα.

  AppSync - Η συγκεκριμένη εφαρμογή δεν θα σας εμφανίσει εικονίδιο στο Springboard. Απλά σας επιτρέπει να δείτε στο iTunes τις εφαρμογές που έχετε περασμένες μέσω *.ipa αρχείων. Προς το παρόν υπάρχουν δύο εκδόσεις. Το AppSync 3.0 και το 3.1. Αν η συσκευή σας φοράει το 3.0 ή το 3.0.1 firmware περάστε το πρώτο. Αν έχετε νεότερο βάλτε το δεύτερο.

  SBSettings - Δωρεάν εφαρμογή από Cydia, που διευκολύνει την πρόσβαση σε λειτουργίες που γίνονται συχνά και προσθέτει μερικές έξυπνες λύσεις. Δεν εμφανίζει εικονίδιο στο Springboard. Περισσότερα εδώ.

  Winterboard - Δίνει τη δυνατότητα να επέμβουμε στην εμφάνιση της επιφάνειας εργασίας (SpringBoard) του iPhone. Περισσότερα εδώ.

  OpenSSH - Καθιστά δυνατή την επικοινωνία του iPhone με τον υπολογιστή μέσω πρωτοκόλλου SSH ώστε να δείτε τα αρχεία της συσκευής με το WinSCP. Δεν εμφανίζει εικονίδιο στο Springboard. Περισσότερα εδώ.

  afc2add - Αν έχετε κάνει jailbreak με το blackra1n δε θα σας δουλέψουν προγράμματα του υπολογιστή που βλέπουν τα αρχεία του iPhone μέσω USB όπως τα iPhone Explorer και iPhone Browser. Με αυτό το προγραμματάκι λύνεται αυτό το πρόβλημα. Δεν εμφανίζει εικονίδιο στο Springboard. Περισσότερα εδώ.

  Από κει και πέρα περιηγηθείτε στο subforum του Cydia για να δείτε και άλλες εφαρμογές που προτείνουμε και να επιλέξετε ποιές σας ταιριάζουν.


  ================================================================

  Τι πρέπει να εγκαταστήσω μετά το jailbreaking, Χρήσιμες εφαρμογές
  Action Menu - Επέκταση της λειτουργίας copy & paste.
  AppCake - Εγκατάσταση εφαρμογών από αρχεία *.deb.
  AppSync - Απαραίτητο για να βλέπετε τις εγκατεστημένες από *.ipa εφαρμογές στο iTunes.
  AttachmentSaver - Αποθήκευση συνημμένων σε Mail.
  Backgrounder - Διατήρηση ανοιχτών εφαρμογών στο παρασκήνιο.
  CyDelete - Κατάργηση εφαρμογών Cydia από το Springboard.
  Cyntact - Δείτε τις φωτογραφίες των επαφών σας στη λίστα επαφών.
  iblacklist - Φιλτράρισμα κλήσεων και μηνυμάτων, απόριψη ανεπιθύμητων.
  iFile - Διαχειριστής αρχείων από το iPhone.
  Infinidock - Προσθήκη συντομεύσεων εφαρμογών στο dock με scrolling.
  Installous - Εγκατάσταση εφαρμογών *.ipa από το iPhone.
  iPhoneDelivery - Αναφορές παράδοσης SMS.
  iReal Quick SMS - Δείτε και απαντήστε τα SMS μέσα από κάθε εφαρμογή που τρέχει.
  iSmart Dialer - Ελληνικός και όχι μόνο dialer με αναζήτηση επαφών.
  Kirikae -Η δωρεάν εφαρμογή για multitasking, συνεργάζεται άψογα με το Backgrounder.
  LockInfo - Ημερομηνία, καιρός, ώρα και άλλα στη LockScreen και την Homescreen.
  Lockscreen Dim Delay - Καθορίστε τον χρόνο απενεργοποίησης του φωτισμού της Lockscreen.
  Maps Enhancer - Αποθήκευση χαρτών της εφαρμογής Maps.
  MobileLog - Μετρητής διάρκειας κλήσεων - Ειδοποιήσεις αναπάντητων.
  MobileVolumeSound -Αυξομείωση της έντασης από τα κουμπιά VolumeUp/VolumeDown όταν η οθόνη σας είναι κλειστή σε μουσική, ραδιόφωνο.
  Netatalk - Πρόσβαση στο File System του iPhone μέσω Finder για χρήστες Mac.
  OpenSSH - Ασφαλής απομακρυσμένη πρόσβαση στα αρχεία της συσκευής.
  Overboard -Γρήγορη μετάβαση στις σελίδες του Springboard.
  ProSwitcher - Εφαρμογή για multitasking, συνεργάζεται άψογα με το Backgrounder.
  Rename II -Μετονομασία εφαρμογών.
  Safari Download Manager - Κατεβάστε αρχεία μέσω του Safari.
  SBSettings - Πολυεφαρμογή που διευκολύνει την πρόσβαση σε λειτουργίες που γίνονται συχνά και προσθέτει έξυπνες λύσεις.
  SMS Helper - Μετρητής χαρακτήρων SMS.
  Snappy - Εύκολη ταχεία πρόσβαση στην κάμερα για λήψη φωτογραφιών και video.
  SSHServices - Μετά το jailbreak (μόνο αν πάρετε το μήνυμα πως η συσκευής σας δεν είναι jailbroken και δεν έχετε πρόσβαση σε όλα τα αρχεία).
  MxTube - Κατεβάστε τα video στη συσκευή σας μέσα από την εφαρμογή.
  yxflash - Αναπαραγωγή παντός είδους video χωρίς μετατροπές.
  Veency - Εικόνα και χειρισμόςτου iPhone από υπολογιστή.
  Universal Search - Εξελιγμένη αναζήτηση στο spotlite.
  WinterBoard - Ρυθμίσεις εμφάνισης και ενεργοποίηση εφαρμογών SprinBoard.
  3G Unrestrictor -3G Download χωρίς περιορισμούς.
  Είπαν Ευχαριστώ 1 Μέλη:
  POMODORO  #2 OFFLINE   qwas

  • Banned
  • Ομάδα: Banned
  • Δημοσιεύσεις 86
  • Εγγραφή: 27-Ιανουάριος 12

  Δημοσιεύθηκε 28 Μάιος 2021 - 03:30 πμ

  https://epmmtractor....in-vegas-strip/
  #3 OFFLINE   tommyrei

  • Banned
  • Ομάδα: Banned
  • Δημοσιεύσεις 338
  • Εγγραφή: 13-Μάιος 12

  Δημοσιεύθηκε 03 Ιούλιος 2021 - 11:13 μμ

  paises donde se puede comprar viagra sin receta
  cenforce 100 comprar online
  paginas seguras para comprar viagra
  viagra donde se puede comprar legalmete sin receta malaga
  precio levitra 10 mg bucodispersable y recubiertas
  cialis a demanda 2 5 mg 4 precio
  comprar viagra envio gratis
  generico de la viagra en espana amazon
  compra de cialis contrareembolso
  comprar sildenafilo pensa 100 mg
  comprar on line tadalafilo stada 5 mg 28 comprimidos
  comprar viagra en zaragoza sin receta
  sitios fiables para comprar viagra en internet
  viagra 50 mg precio
  cuanto vale cialis generico en una farmacia legal
  cialis 20 mg precio en farmacias espana 2016
  viagra para mujeres precio eeuu
  cenforce 100 de fiar
  comprar cialis en sabadell
  viagra sagunto comprar
  fildena strong
  levitra con receta precio
  cialis sin receta en madrid
  viagra boys espana 2020
  comprar cialis contrareembolso en madrid
  en las farmacias se puede comprar cialis
  correos viagra cialis precios
  puedo comprar cialis en la farmacia
  cialis precio en farmacia espana
  existe cialis generico
  cenforce viagra generico foro
  cialis 20mg 10 pastillas generico
  se puede comprar viagra en italia
  comprar viagra por amazon
  comprar segura cialis generico espana contrareembolso

  #4 OFFLINE   petrospou

  • Member
  • Ομάδα: Members
  • Δημοσιεύσεις 18
  • Εγγραφή: 09-Φεβρουάριος 14
  • Xώρα:

  Δημοσιεύθηκε 23 Ιούλιος 2021 - 03:05 πμ

  san valentin en granada ejercicios rehabilitacion fractura cabeza de radio
  compresas despues del parto cialis generico en espana
  escuela de espalda madrid prostatectomia radical y ereccion
  donde comprar kamagra deporte para embarazadas
  comprar cialis generico en espana envio rapido condilo humeral
  condilo humeral comprar viagra espana
  sildenafil 100 mg condilo codo
  viagra generico envio 24 horas fisioterapia para embarazadas
  comprar contrareembolso online radio toro
  precio viagra generico prostatectomia